המשטרה הגישה אמש (א') לפרקליטות המלצה להעמיד לדין את הרב מרדכי אלון, מבכירי הרבנים בציונות הדתית, בחשד שביצע מעשים מגונים בכוח ומעשים מגונים בשני קטינים. לדבריה, קיימת תשתית ראייתית לכך שהרב אלון אמנם ביצע זאת.
עו"ד יאיר גולן, פרקליטו של הרב אלון, אמר אמש, כי "אנחנו משוכנעים שבדיקה מעמיקה תבהיר, כי הרב אלון לא ביצע כל עבירה, ולכן, בסופו של דבר, לא יוגש נגדו כתב אישום". הוא הוסיף, כי "הרב שיתף פעולה בחקירה ושלל בה כל מעשה עבירה. הוא ימשיך להיאבק על האמת ועל שמו הטוב".
הפרשה החלה לפני חודשים אחדים, לאחר שפורום "תקנה" - פורום שנלחם בעבירות מיניות בציונות הדתית - פרסם מידע הקושר את הרב אלון בפרשה. זאת, לאחר שהפר הגבלות ואיסורים שהפורום הטיל עליו.
על פי הטענות, הרב אלון נגע במקומות מוצנעים גם של נערים שבאו להתייעץ אתו לגבי נטייתם ההומוסקסואלית. יצוין, כי הרב מרדכי אלון הוא מגדולי התומכים בארגון "עצת נפש", המבצע "טיפולי המרה" לגייז - טיפולים שהוכרזו על ידי אגודות הפסיכולוגים והפסיכיאטרים בארצות הברית כאסורים לביצוע ולא אתיים.
בפברואר השנה הורה היועץ המשפטי לממשלה למשטרה לפתוח בבדיקת המקרה, ובאחרונה הפכה בדיקה זו לחקירה. זאת, לאחר שאחד העדים שהמשטרה הגיעה עליהם מסר עדות מפורטת ומפלילה על הרב אלון.